kystbyen

Kystbyen Slemmestad
- stedet for de gode opplevelsene

Fellesskap, det gode liv ved sjøen, kultur og industriarv. Med nær 10 000 innbyggere er Slemmestad et intimt tettsted i Asker kommune. Det som tidligere var et industrisamfunn for sementproduksjon, er i dag et levende sentrum med et rikt kulturtilbud, nærhet til natur og sjø, og alt som trengs for å leve et komfortabelt og aktivt liv.

Lokalt særpreg

Med Oslofjorden og marka som nærmeste nabo har Slemmestad umiddelbar nærhet til flotte tur- og sykkelstier, lysløyper, kyststi, sjø og andre naturopplevelser. Det varierte landskapet legger til rette for aktiviteter for alle aldre gjennom hele året, og kan nytes fra mange flotte utkikkspunkter.

Slemmestad er også kjent for å være en skattekiste for deg som er interessert i stein og fossiler. Innenfor et lite område –  Fossildalen – finnes det nemlig rester av liv fra langt tilbake i tid, sammen med utallige typer bergarter og mineraler. Det er først og fremst ute den spennende geologien er å finne, men inne på Slemmestad geologisenter finner du utstillinger av områdets fossiler, bergarter og mineraler.

Slemmestad byr også på et yrende kulturliv. Lokal musikk, eget bakeri og håndverkstudioer er bare noe av det som rører seg her. I sentrum av det hele finner du Sekkefabrikken Kulturhus og Slemmestad innbyggertorg – to sentrale møteplasser for kulturlivet, beboere og besøkende.

Intimt og pulserende

Slemmestad sentrum finner du nesten helt nede ved vannkanten. Her er det er oppført en midlertidig paviljong som huser en rekke lokale tilbydere. Nyt en deilig lunsj, fersk bakst eller en kopp kaffe på Café Plenum. Mel fra Hurum, kaffebønner fra Vøyenenga og syltetøy fra Røyken er bare noen eksempler på deres gode råvarer med kort reisevei.

For matinteresserte er det også verdt å ta turen innom Smak av Italia for italienske delikatesser. Er du interessert i kunst og håndverk er MM keramikkstudio midt i blinken. På paviljongen finner du også Best Frisør, Magnolia hudpleie og i flere av de gamle industribyggene holder det nå til elektriker og flere andre lokale tilbydere. Har du behov for et større utvalg butikker ligger Rortunet kjøpesenter kun fem minutter unna i gangavstand, med over 45 butikker og spisesteder.

En by vokser frem

Slemmestad er et satsningsområde for Asker kommune, og gjennomgår nå en transformasjon fra tettsted til by. Med beliggenhet midt i storkommunen Asker, vil Slemmestad være en naturlig møteplass for hele Askers befolkning, og Asker kommune gjør store investeringer i både infrastruktur og utvikling av et nytt innbygger-torg. Avantor Slemmestad AS skal bygge 1300 nye boliger og 55.000 kvadratmeter næringsareal, samt tilrettelegge for 2000 arbeidsplasser.

Den nye kystbyen Slemmestad skal bli et sted med yrende liv, varme og puls, servicetilbud, matopplevelser og flotte uteplasser – alt tilrettelagt for det gode liv langs kysten.

Kystbyen Slemmestad

Meld interesse for Kystbyen Slemmestad

Det er mange som er nysgjerrige på prosjektet. Ved å krysse av for den type informasjon du ønsker, vil vi holde deg oppdatert med relevant info.