kystbyen

Julefilm: Solan, Ludvig og Gurin med reverumpa


DATO

24.11.2024

STED

Slemmestad MEK

TID

17:15

BILLETTPRIS

Gratis

Filmen er en animert eventyrkomedie bygget på en billedbok av vår folkekjære forfatter og kunstner Kjell Aukrust. Den regnes som Norges første helaftens tegnefilm, og var en stor publikumssuksess da den kom på kino i 1998. Kulturelle størrelser som Wenche Foss, Grethe Kausland og Pia Borgli gir stemmer til de viktigste karakterene.

SOLAN, LUDVIG OG GURIN MED REVEROMPA er en stemningsfull familiefilm med herlig koloritt som gir autentisk liv til et norsk bygdelandskap i vinterdrakt.

Som vanlig spiller Aukrust på morsomme nasjonale særtrekk og et fantastisk persongalleri til glede for både barn og voksne. Vi møter nye bekjentskaper i tillegg til kjente og kjære Flåklypafigurer som Ludvig og Solan Gundersen. Sistnevnte nå også i rollen som skarp privatdetektiv.

Det stunder mot jul og i en liten bygd skaper den snille fjøsnissen Gurin stadig vekk trøbbel for seg selv, med alle sine oppfinnsomme påfunn og revestreker. Til slutt får det konsekvenser, og han våkner en morgen med en stor revehale. Spjong, der kom den! Ikke så morsomt for en liten tass som føler seg litt utenfor fra før!

Ryktet om revehalen når helt inn til de private salonger på Oslos beste vestkant. Akkurat en slik revestola vil rike enkefru Stengelføhn-Glad ha, hun vil eie den fiiiineste pelsen i byen! Dermed engasjerer hun Solan Gundersen privatdetektivbyrå for å få tak i Gurins revehale, koste hva det koste vil!

Solan og Ludvig må etter hvert velge side i saken. De ber Reodor Felgen mekke til verdens kuleste revehaledetektor, og med det er den elleville jakten er i gang!

Norsk tale, 1t 16 min

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?