kystbyen

Våre beste strandtips!


Publisert: 11.06.24

Det kryr av koselige strender og badeplasser i Asker kommune. Vi har plukket ut noen perler som er verdt å sjekke ut som er supre for alle aldre. Ingen av disse stedene er lengre unna enn en fem minutters kjøretur.

Høvikvollen
I Båtstø, bittelitt lengre ut enn Ramton finner du en liten innkjørsel hvor du kan parkere. Derfra er det en kort spasertur ned en grusvei før du kommer til denne ordentlig koselige og familievennlige badeplassen. Her er det en deilig blanding av masse gressplass, sandstrand og svaberg. Her kan du svømme ut til en flytebrygge. 

Ramton
På Ramton camping er det faktisk en nydelig liten sandstrand! Her kan du hoppe fra stupebrettet på brygga eller vasse uti på sandstranda. På svabergene kan barna utforske, leke og fiske krabber. Siden dette er en campingplass, har du mange kjekke fasiliteter som toaletter, kiosk og til og med restaurant. Her kan du virkelig tilbringe hele dagen! 

Ellefstranda
Utpå Nærsnestangen finner du superkoselige Ellefstranda. Her er det perfekt å ta med hele familien eller en vennegjeng og bare nyte. Det er svaberg, sand og gress, så det er bare å slå seg ned på det underlaget man foretrekker. Dette er virkelig et sommeridyll med sørlandsvibber.

Propsen
Propsen er en liten sandstrand innerst i Nærsnesbukta. Heter det stor gresslette som er perfekt for lek og ballspill. Veldig nært ligger en Joker-butikk, hvor du kan gå til og kjøpe noe godt å ta med tilbake for å nyte på stranda. 

Tåje 
Ned mot båthavna i Slemmestad finner du koselige Tåjestranda. Er du ikke fan av å få sand mellom tærne og på alt du har med deg, så skal du vite at denne stranda består av stein. Perfekt for småtasser som elsker å kaste stein i vannet - og like mye for de voksne som vil vise sine fiskesprettferdigheter. Det er nemlig mange flate steiner her. Går du rundt hjørnet kommer du til en stille og hyggelig liten bukt, hvor du har litt skog, litt strand og litt betongflater med trapper og hyller å sitte på. 

Sjøstrand
En stor og flott strand med sand i vannkanten og stor gressplass. Her er det stor parkeringsplass, toaletter, kiosk, sandvolleyballbane, søppelbøtter, grillplasser, badeflåte, handicaprampe ut i vannet, og på tuppen av piren er det stupebrett og badestige. Her har man alt man trenger. 

Vollen
En strand med flate gressletter, sandstrand og langgrunt vann. Her er det også en badebrygge med badestige, og du kan gå ut på Rabben, som er full av «terrasser» av stein og sand. Dette er spennende å utforske! Trenger man en pause fra sola, eller om uværet kommer snikende, kan man besøke Oslofjordmuseet, som er rett ved. 

Foto: Asker kommune

Bilde nr. 1: Høvikvollen
Bilde nr. 2: Propsen
Bilde nr. 3: Tåje
Bilde nr. 4: Sjøstrand

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?