kystbyen

Rivende start på Kystbyen

Midt i gamle Slemmestad, på selveste Vaterland, er forberedelsene til byggetrinn 1 godt i gang. Gammel bygningsmasse rives i stor skala, og under bakkenivå gjøres alt klart for at nye bygg skal reise seg.


Publisert: 13.09.22

- Starten har gått etter planen, forteller prosjektleder Ola Thon i Avantor som er ansvarlig for fremdriften. En krevende og spennende oppgave, med mange store prosesser som løper parallelt på den store byggetomten.

- Vi har revet  alle byggene som stod der vi skal bygge, og setter nå i gang med del to av oppdraget, forklarer Thon.

Det betyr enkelt sagt arbeid med konstruksjonene under bakkenivå, samt omlegging av infrastruktur som tidligere har gått gjennom tomta.


11 000 m2 under jorden 

Og dimensjonene er imponerende.

Arbeidet som gjøres nå inkluderer det underjordiske grunnarbeidet for hele Vaterland sentrum, samt for byggetrinn 1 med rundt 100 leiligheter og et nytt innbyggertorg - hele 11 000 kvadratmeter totalt.

Samtidig pågår også en stor rivejobb som tar mye tid og innsats:

- Første mandag i september startet Norcem sin del av rivingen av de gamle og slitne fabrikkbyggene. Og dette kommer sannsynligvis til å pågå til helt ut på nyåret, forteller Thon.


Spunting på høsten

I tillegg til rivingen gjøres det også andre forberedelser til det aller første byggetrinnet, i tett samarbeid med Asker kommune:

-  Planen er å starte opp en del grunnarbeider senhøstes. Primært all graving og spunting, forteller prosjektlederen. 

Spunting er jobben med å banke store stålplater ned i jorda for å sikre de store byggegropene mot vann og ras.

Dette er jo et kjempeprosjekt. Er det noe som har gitt deg litt ekstra puls så langt?
- Det er spennende at så mange arbeider løper parallelt og må følges tett: Nye gater, ledningstraseer, ledninger for vann og avløp. Det er fryktelig mye som skjer i Slemmestad akkurat nå, ler Thon.

Og hva tror du selv blir det fineste ved å bo her?
- Det er jo så sjønært man kan komme i Oslofjorden! Slemmestad har masse sjel og historie, og vil få flotte bymessige kvaliteter med kulturtilbud, næringsliv, badesteder og uterom, sier en engasjert Thon. 

Og sannsynligvis blir det salgsstart allerede mars neste år. Hvis alt går etter planen til Slemmestad Brygge.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?