kystbyen

Kunstprosjekt i kystbyen Slemmestad

2024-07-04

En strålende sommerdag i juni ble Kystbyen Slemmestad scene for et unikt kunstprosjekt. Bodypainter og kunstner Linda Røhmen malte to modeller inn i et kunstverk på en vegg malt av Frø Productions, her på innbyggertorget i Slemmestad. Dette prosjektet er et samarbeid mellom Linda og fotograf Hanne Forssell, og er en del av et større gatekunstinitiativ som har som mål å fremme kunst i nærmiljøet - og forhåpentligvis resultere i en utstilling senere.

«Denne kunstformen heter kamuflasjebodypaint, og er faktisk ganske stort internasjonalt. Det er kunst i kunst, og går ut på å male mennesker i ett med for eksempel en vegg eller med naturen,» sier Linda.

Prosjektet startet i fjor i sykkelparken i Heggedal, men stoppet opp da været ikke spilte på deres lag. «Vi er avhengig av overskyet oppholdsvær. Vi kan ikke ha skygger fra solen, og regn er selvfølgelig det verste,» forteller Linda. 

Modellene for dagen var:

Regine Rossnes: Frilanser og tekstforfatter fra Oslo, som også har erfaring som modell. “Jeg er med for opplevelsen,” sier Regine, som har vært modell for Linda Røhmen tre ganger tidligere. Dette var imidlertid første gang hun poserte utendørs.

Tor Einar Johnsen: Pedagog, skuespiller og dragartist – en mann med mange talenter. Tor Einar, 31, er opprinnelig fra Tønsberg, men bor nå i Oslo. "Jeg er som en potet,” sier han med et smil. Dette var hans tredje gang som modell for Linda. 

Fotograf Hanne Forssell, som er kjent for gatefoto, er bosatt i Heggedal og har kjent Linda i lang tid. Det var helt naturlig for disse to kreative sjelene å starte et samarbeid. Hanne dokumenterer hele prosessen og fotograferer det endelige resultatet. Planen er å forstørre bildene og etter hvert generere nok materiale til en utstilling, slik at de kan glede alle i lokalmiljøet. 

Prosjektet i Slemmestad er en levende manifestasjon av samarbeid og kreativitet, og et flott eksempel på hvordan kunst kan berike et lokalsamfunn.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?