kystbyen

Vår nye stolthet Slemmestadbunaden!Publisert: 18.04.24

Slemmestad, vår bygd som er dypt forankret i sin industrihistorie, står nå overfor en stor fornyelsesprosess, og vi ønsker å bevare vår identitet mens den moderne utviklingen skrider frem. I et forsøk på å hedre og bevare den rike arbeiderkulturhistorien, har Stig Olssøn samlet et fantastisk team som har tatt et steg mot å sikre sin arv gjennom en helt spesiell kreasjon - Slemmestadbunaden.

Vi har hatt gleden av å besøke teamet som står bak dette spennende prosjektet og få en innsikt i deres visjon. De består av en gruppe dedikerte enkeltpersoner som alle deler en lidenskap for å bevare Slemmestads historie og identitet.

Blant dem finner vi Stig Olssøn, hovedidéinnehaveren, den lokale kunstneren Svanhild Rhodin som er oppvokst i Slemmestad og har en stor forkjærlighet for stedet,  gull- og sølvfiligransølvsmeden Ingrid Graruud fra Slemmestad, og Stine Merethe Larsen og Helen Lyngbø fra det lokale selskapet Bunadsvennene. Sammen har de jobbet med design og utvikling og omsatt ide til produkt i form av en Herre- og en Damebunad.

Ideen bak bunaden kom for over ti år siden da Stig Olssøn skulle kjøpe seg sin første bunad, men følte det fremmed for å gå med en drakt med minimal tilhørighet. Slemmestad er et sted med mye historie, patriotisme, stolthet og identitet, men ingen bunad. Her lå det en historiefortelling klar til elting, det var Olssøn motivert til å gjøre noe med. For fire år siden falt brikkene på plass med teamet og siden da har de jobbet målrettet mot å få bunadene ferdig. Resultatet ble presentert på selveste Skjæltorsdag nå i mars hos Slemmestad MEK, med fult hus av lokale beboere som gledet seg til å se det flotte resultatet.

For de som ønsker å lære mer om bunaden, eller bestille den, kan nettsiden www.slemmestadbunaden.no besøkes for å ta en nærmere titt.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?