kystbyen

Fokus på: Slemmestad MEK

I dag har Sekkefabrikken Kulturscene flyttet inn i lokalene til det gamle bilmekanikerverkstedet.

For folk som bor og jobber i området er Slemmestad MEK blitt adressen for hyggelig atmosfære, varme intimkonserter, ukentlig quiz og gode kulturopplevelser for både barn og voksne.

Publisert: 17.11.22

– Vi har plass til 200 ståplasser, eller 100 sitteplasser, og har stort sett fulle hus på arrangementene. Dessuten har vi den eneste baren eid av Asker kommune!

–Sekkefabrikken er et resultat av frivillig engasjement og innsats, med jazzforum, bluesklubb, filmklubb og teatergrupper i spissen. Vi har en enorm tilhørighet til lokalsamfunnet, og ingen hadde lyst til å miste denne møteplassen da området skulle bygges ut. Derfor var det mange aktører som jobbet sammen for å få et midlertidig erstatningslokale, forteller markedsføringsansvarlig Lillian Støa. Hun styrer kulturscenen med kollegaene Peter Albers, Linn Silje Jarness Rodhin og Mai Helen Karlsen.

Biler, utstyr og verktøy har blitt erstattet med bord, stoler, grønnplanter og en rustikk bar. Gardiner og lamper er nye – ellers er interiøret brukt. De store, smårutete vinduene slipper dagslyset inn, men interiøret har mørke farger, med et industrielt, autentisk og litt røft preg – på den kule og avslappede måten.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?