kystbyen

Fokus på: Slemmestad IF

Slemmestad Idrettsforening begynte med løkke-fotball i 1914. Idrettstilbudet har økt de siste 100 årene, og i dag kan lokalbefolkningen spille fotball, håndball, innebandy og allidrett i regi av engasjerte ansatte og frivillige.

 

Publisert: 15.02.2023

– Jeg elsker å jobbe i idretten! Jeg mener at noe av det viktigste vi kan gjøre er å tilrettelegge for at alle barn og unge som vil kan drive med idrett, sier Henning Brendstuen. Han har vært daglig leder i Slemmestad IF i ett år. Han har hovedansvar for administrasjonen, særidrettene, de frivillige og drift av idrettsanlegget.

Foreningen driver fotball- og håndballlag for barn og tenåringer i ulike aldere, pluss to voksenlag i fotball. Innebandy har ett jente- og ett guttelag, og de aller minste kan ha det gøy på allidrett.

 At organisert idrett har en positiv påvirkning på både folkehelse, oppvekst og lokalmiljø er neppe en overraskelse, men å drive det krever en enorm dugnadsinnsats. Foreningen har blant annet seniorgrupper som drifter klubbhuset, i tillegg til å ha ansvar for arrangementer og vedlikehold.

– Det er et stort engasjement blant frivillige voksne. I tillegg til at vi skal skape aktiviteter for barn og unge, vil vi også gi de frivillige en hyggelig møteplass, sier Brendstuen.

Slemmestad idrettspark ble bygget i 1953, og Slemmestadhallen som er omtrent 2200 kvadratmeter ble bygget i 1993.  Idrettsparken har to kunstgressbaner som ble rehabilitert i 2022 og fikk nytt dekke med miljøvennlig innfyll. Den har også to beachhåndballbaner, to sandvolleyballbaner, en ballbinge, løpebane og lengdehopp.

– I dag er vi rundt 700 medlemmer, men vi vil gjerne bli flere! avslutter Brendstuen.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?