kystbyen

Fokus På: Slemmestad Filmklubb

Synes du at film gjør seg best på storskjerm der du kan dele opplevelsen med andre filmentusiaster? Hva med å oppdage kvalitetsfilmer du aldri har sett før, og møte nye venner du kan dele interessen med?

Da er nok Slemmestad Filmklubb stedet for deg!

Publisert: 12.09.2023

Siden 2018 har Slemmestad Filmklubb arrangert kinovisninger på Slemmestad MEK, utekino på Slemmestad torg og månedlige filmquizer – alt på frivillig basis!

I filmklubbens førersete, eller skal vi si regissørstol, finner du Andrea Jakobsen. Sammen med Linn Silje Jarness Rohdin, Peter Albers og Inger Johanne Reime danner hun styret. Det er de som arrangerer filmkveldene og setter sammen programmet.

– Vi inviterer til kveldsfilmer omtrent fire ganger i halvåret. Det er veldig koselig og sosialt, og best av alt. ALLE er velkomne!

Mangfold står sterkt i programmet. Det er en kombinasjon av nye, mer ukjente filmer og gode, gamle klassikere. Spekteret innen sjanger, produksjonsår- og land er bredt.

– Filmbransjen er mer enn bare Hollywood, og i år er både Belgia, Serbia, Frankrike og Norge representert. Vi introduserer filmene for å sette dem i sammenheng og skape dialog med publikum. Ofte blir mange igjen for å diskutere filmene etterpå, sier Andrea.

Det frivillige initiativet er tilknyttet Filmklubbforbundet. Alle som ønsker å komme på disse koselige filmvisningene må investere i et medlemskap som koster 25 kroner per sesong, men da får du også tilgang til filmklubber over hele landet.

Billetten for selve visningen ligger på 50 kroner per gang.   

– Høstsesongen på Slemmestad MEK sparkes i gang med filmen Close den 20. september. Før det er alle velkomne til utekino den 15. september, der 1997-klassikeren Men in Black står på plakaten. Vi rigger til en kul filmopplevelse under stjernehimmelen på Slemmestad torg. Ta med noe å sitte på, varme klær og snacks, oppfordrer hun!

Sjekk ut arrangementet her: https://kystbyen-slemmestad.no/hva-skjer/utekino-men-in-black-159

Her kan du lære mer om filmklubben og sjekke ut høstens program: https://www.facebook.com/slemmestadfilmklubb/

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?