kystbyen

Fokus På: Slemmestad Brygge


2023 – for et år! Byggestart og Tom Bratlie som ny daglig leder i Slemmestad Brygge har sparket i gang en ny og spennende periode i Slemmestad.

Publisert: 15.11.2023

– Nå går vi snart inn i 2024 med både forventning og en beklagelse. Når de store byggearbeidene pågår blir det både støv, støy, søl og plundrete fremkommelighet. Dette belaster dessverre våre naboer. Samtidig har jeg store forventninger til alt vi skal skape fremover. Det som har engasjert meg mest hittil har vært hvordan vi skal bevare Slemmestads historie og identitet, og blåse nytt liv i gamle bygg med aktivitet og kultur, sier Tom.

Han legger til at det også blir gøy å bygge nye boliger der flere mennesker skal skape sine hjem. Selv har han blitt godt tatt imot av lokalbefolkningen og næringsaktører.

– Det er alltid hyggelig å prate med både næringsdrivende og besøkende. Jeg er jo oppvokst på Sætre og har mange kjente fra gamle Røyken - folk jeg er blitt kjent med gjennom kultur, politikk og fra Røyken videregående. Det er mange som har et stort hjerte for Slemmestad og sterk formidlingstrang, sier han. 

Det er ikke bare tobente som kommer på besøk. Nylig ankom fire sultne firbente gjester til Tåjeskogen. Driftsansvarlig Stian Larsen har nemlig hentet inn «ryddehjelp» i form av fire geiter, som skal spise og kose seg med alt de finner i skogen. 

– De går fritt innenfor et definert område med en GPS-hengende rundt halsen. De som vil følge med på dem kan scanne en QR-kode som henger langs turveien. Det er kjempegøy!
 
Det skjer alltid noe i Slemmestad, og Tom holder seg oppdatert på det brede kulturtilbudet. 

– Jeg har sett mange fine konserter på Slemmestad MEK, på det seneste så jeg Jonas Alaska og Nils Petter Molvær. Derimot fikk jeg en bomtur da jeg skulle høre gamle kompiser i «No Tie» spille i mai. Da jeg stod og skrapet på inngangsdøren var det smekkfullt! 

Etter noen hektiske måneder ser Tom frem til roligere dager på Sætre og Gaustablikk i julen. 

– Lukten av pinnekjøtt, skiturer, sosiale aktiviteter, en god bok og fyr på peisen – da er det ferie! Men aller først skal vi jo samles til årets julegrantenning den 26. november og julemarked den 3. desember. Jeg gleder meg stort til å holde tale på julegrantenningen for første gang!

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?