kystbyen

Fokus på: Slemmestad barneskole


Det er de 250 elevene og 30 ansatte som gjør Slemmestad barneskole til et knutepunkt for læring, kreativitet og inkludering.

– Jeg har alltid vært glad i denne skolen, forteller rektor Janne Svenningsen.

Publisert: 15.02.2023

Hun jobbet som lærer ved skolen i 1998-2006. I 2019 kom hun tilbake, denne gangen som rektor.

– Elevene er ivrige etter å påvirke hverdagen, og lærerne tar dem på alvor i planlegging og undervisning. Vi har nettopp avholdt forskermessen «Nysgjerrigper», der alle klassetrinnene forsket på et felles tema de selv har valgt. Slemmestad skole er også en praksisskole for lærerstudenter fra OsloMet universitet. De kommer med masse kompetanse og det er flott å ha dem her, forteller Svenningsen.

 Dedikerte foreldre i FAU står sammen med skolen bak en rekke årlige arrangementer - julegrantenning, skoleball, 17. mai-feiring og dugnader. De sørger for at de voksne også får en møteplass. Mediateket er pusset opp, skolebiblioteket digitalisert og skolehagen under utvikling.

Hver høst holder skolen også en TV-aksjonskveld for elever og foreldre. Elevene bidrar ved å samle inn penger til årets TV-aksjon fra ulike aktiviteter, for eksempel quiz, bingo, salg av popcorn - til og med spa.

– I fjor hadde vi italiensk restaurant! Sommeravslutningen med sangforestilling der alle klassene opptrer er en annen hyggelig tradisjon. Fremover håper vi at skolen blir enda mer levende i lokalsamfunnet og at enda flere føler eierskap og tilhørighet til skolen, avslutter Svenningsen. 

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?