kystbyen

Fokus På: Pop-up kunstutstilling - Jan Tømmernes

Nå har du sjansen til å besøke Galleri Kalks siste kunstutstilling før de flytter ut. Frem til 30. april stiller kunster Jan Tømmernes ut sine unike bilder med høy stopp-effekt, sterke farger og skarpe kontraster. 

Publisert: 18.04.2023

  –Jeg lager ting jeg selv kunne tenkt meg å ha på veggen, og blir inspirert av hverdagsopplevelser, forteller Tømmernes.

Han blir aldri ferdig med å eksperimentere med nye metoder, og ofte er det tilfeldigheter som leder han dit.

– Grunnen til at jeg begynte å bruke maskeringsteip i verkene mine var at jeg brukte det på et av bildene mine, og så hvilken skarp kant det etterlot seg. Da jeg liker rette kanter og sterke kontraster begynte jeg å bruke maskeringstape i selve bildene også, forteller Tømmernes.

Etter at han en dag kom forbi en barnehage som hadde hengt opp laget et hjerte de hadde laget av tråd, har også han begynt å teste ut tråd i verkene sine.

Tømmernes er født og oppvokst i Asker, og bor nå Bødalen med familien sin, og alle trives svært godt i Slemmestad-området.

– Vi bruker nærmiljøet mye, om det så er å gå på kafé, ta med sønnen på biblioteker, bade i fjorden eller fiske langs kysten. Dette er hjemme, og vi har ingen planer om å flytte, avslutter kunsteren.

Har du lyst til å sette opp en pop-up utstilling eller event i de flotte lokalene? Kontakt markedssjef i Slemmestad Brygge AS, Karoline Foyn Karlstad på e-post: karoline@slemmestadbrygge.no

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?