kystbyen

Fokus på: Omigjen

Omigjen er en 1500 kvadratmeters skattekiste fylt med bruktbutikker, kafé og systue. Et sted for shopping og matopplevelser med god samvittighet.

Publisert: 20.06.22

Ombrukssenteret som ligger i Slemmestad handelspark åpnet dørene den 17. november i fjor, og er en del av Asker kommunes bærekraftsarbeid. Senteret drives kommersielt av kommunen, mens aktørene er selvstendig næringsdrivende.

– Omigjen er en ambisiøs satsning som fremmer sirkulærøkonomi, reduserte klimautslipp og sosial bærekraft. Det er veldig spennende å jobbe med et såpass omfattende kommersielt initiativ. Det er ganske uvanlig for kommuner, sier senterleder Desirée Hagman. Hun har selv over 20 års erfaring innen klesbransjen og salg.

Tar du turen til ombrukssenteret kan du finne alt du trenger til voksne, barn og hjem. Når du trenger en pustepause kan Verde Kafé friste med kaker, lunsjretter og kaffe. Kaféen samarbeider med Rema 1000 for å redusere matsvinn, og har allerede blitt et populært samlingspunkt for innbyggerne.

 –Omigjen gjør det enkelt å handle brukt, og enkelt å levere inn det man ikke selv trenger. Slik bidrar vi til økt ombruk og redusert avfall, sier Hagman.

Mangfold og inkludering står også høyt på agendaen. Gjennom en avtale med Solbrå Arbeidssenter tilbyr ombrukssenteret tilrettelagt arbeid og arbeidstrening til personer som trenger det. I tillegg er systuen etablert av Sisters in Business, en sosial virksomhet som integrerer kvinner med minoritetsbakgrunn gjennom lokal tekstilproduksjon.

–Det begynner å skje mye her i Slemmestad, og det er gøy å få være med på å sette et positivt preg på området. Vi krysser fingrene for at enda flere skal finne veien inn til oss, det er bra for både lommebok og miljø.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?