kystbyen

Fokus På: Ny daglig leder i Slemmestad Brygge AS

Midt i hjertet av det tidligere industrisamfunnet på Slemmestad bygges det en liten by. Slemmestad Brygge As har fått ny daglig leder, og det er Tom Bratlie.

Publisert: 22.06.23

Området skal bli et godt sted å bo og arbeide med møteplasser, handel, gode restaurantopplevelser, nærhet til Oslofjorden og et godt kollektivtilbud. 

 Utviklingsarbeidet ledes fra et lite kontor i paviljongen, og han som sitter med hånden på rattet er ny daglig leder i Slemmestad Brygge AS, Tom Bratlie. Selv vokste han opp på Sætre, og har alltid hatt et nært forhold til Hurumhalvøya. Nå ønsker han å skape følelsen av en liten by, uten å miste det landlige preget og særegenhetene i området. 

– Vi skal kunne nyte fordelen av å ligge utenfor det mest hektiske bysentrumet og ha muligheten til å trekke oss tilbake til naturen, med tilgang til sjøen og rekreasjonsområder. Samtidig vet vi at mange av de som bosetter seg her i Asker også ønsker nærhet til kultur, handel og opplevelser man ellers finner i mer urbane strøk. I Kystbyen Slemmestad skal man få begge deler, sier Bratlie.

Flere har sikkert lagt merke til at Slemmestad Brygge og Asker kommune nå har satt i gang grunnarbeidene på Vaterland. Bærekraft og sirkularitet prioriteres høyt. 

– Vi er i gang med å frakte vekk 70 000 tonn med masse fra tomten. Dette tilsvarer 10 fotballbaner som er fylt med rundt én meters høyde med jord. 50 000 av disse tonnene er forurensende masser som fraktes til Langøya. Dette er en viktig miljøopprydding, sier han.

Målet er at Kystbyen Slemmestad skal bli en bærekraftig by der innbyggerne skal kunne jobbe, handle, oppleve, dele og leve i området. Både Asker kommune og Slemmestad Brygge ser på fremtidsrettede løsninger for deling og sambruk.

– Asker kommune legger listen høyt for bærekraft og sirkulærøkonomi og det inspirerer og forplikter oss når vi planlegger og bygger ut Kystbyen Slemmestad, sier Bratlie.

– Vi opplever også stor interesse for kulturarrangementer her på Slemmestad. Det så vi blant annet på Bakgårdsfesten og Asker Kulturfestival for en drøy uke siden - lokalbefolkningen møter opp og bidrar. Jeg gleder meg til tiden fremover og muligheten til å få være med å utvikle Kystbyen Slemmestad, avslutter han.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?