kystbyen

Fokus På: Girl Tech Fest i Slemmestad

 

24. oktober arrangeres Girl Tech Fest på Slemmestad bibliotek. Da kommer rundt 180 5. klasse-jenter i Asker kommune for å få en spennende skoledag med teknologi i sentrum.

Publisert: 18.10.2023

Rundt 180 jenter fra ti skoler i Asker kommune skal delta på Girl Tech Fest på biblioteket, som arrangeres i Slemmestad for første gang. 

 – Vi er veldig glade for å kunne arrangere Girl Tech Fest i Slemmestad! Det er viktig å støtte slike tiltak på vegne av unge, kvinnelige talenter i lokalsamfunnet vårt. Vi er stolte av å kunne bidra til å gjøre flere jenter interessert i teknologi i ung alder, sier Mette Kristensen Wiig i Asker kommune.

Girl Tech Fest er en skoledag for jenter i 5. klasse og strekker seg over hele landet. Gjennom en rekke workshops og aktiviteter der jentene får være kreative og nyskapende, er målet å øke interessen for teknologi og realfag hos jenter. 

Arrangementet er utelukkende ledet av kvinnelige veiledere. Dette er et bevisst grep for å vise de unge jentene at det finnes mange flotte rollemodeller i Norge. Veilederne deler kunnskap om hvordan jentene kan være med å utvikle verdiskapende teknologi i fremtiden, og oppfordrer til mangfold i teknologifagene. 

 – Vi har funnet et knippe dyktige kvinner som gleder seg stort til teknologifesten, sier Wiig. 

Engasjementet i Asker kommune har vært stort, og et tilsvarende arrangement holdes i Asker bibliotek med deltakere fra ti nye skoler den 25. oktober. Nesten 50 arrangementer finner sted i oktober og november, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør. I fjor var 2400 jenter med på Girl Tech Fest – i år er tallet nesten 3900.

Arrangementet øker i popularitet, og i år får de støtte av flere store samarbeidspartnere. 

Les mer om Girl Tech Fest her. Alle bilder er hentet fra deres nettsider.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?