kystbyen

Fokus På: Fossildagene

I Slemmestad kan du finne fossiler av blekkspruter og andre havdyr som er over 500 millioner år gamle. Den varierte og spennende geologien i Slemmestad er tema for Fossildagene, som i år arrangeres 16. og 17. september.


Publisert: 15.08.2023

Geologien i Slemmestad er utrolig spennende og variert, og den kan du lære mer om på Fossildagene i forbindelse med Geologiens dag.

– I løpet av fossildagene samles ivrige amatører og fagmiljø. Arrangementet er like gøy for barn, som for voksne. Det er ellevte år vi arrangerer dette og har lagt opp til et spennende program for hele familien, sier Inger-Marie Morberg Gabrielsen hos Asker kommune.

På plakaten står det blant annet fossiljakt med paleontolog Jørn H. Hurum, geologivandring med geolog Henrik H. Svensen, salgsmesse med ulike boder, fotoutstilling og mye mer. Barna kan bli med på skattejakt i sementrøret, male dinosaurfigurer, og bygge dinosaurer i Lego eller Duplo. Er du så heldig å finne en kul stein eller fossil kan du få hjelp til å finne ut hva du har funnet.

– Vi opplever at Fossildagene bare øker i popularitet. Mange av de som holder salgsboder kommer tilbake hvert år, og geologiforeningene rundt om tegner det inn i kalenderen tidlig. Det er stas at vi har blitt så store!

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?