kystbyen

Fokus på: Café Plenum

Du har helt sikkert sett Mona i lokalene. Hun driver Café Plenum, som du finner på paviljongen i Slemmestad (Vaterlandsveien 27). Men kjenner du historien om hvordan dagens Café Plenum ble til?


Publisert 04.05.22


Påsken 2018 dukket det opp en annonse på Facebook: «Café Plenum trenger nye eiere». Etter litt tenketid landet Mona på at dette var muligheten hun hadde ventet på. To korte måneder senere var kontrakten signert, og Mona var i full gang med å lage kringler, smørbrød og kaker til sultne gjester. 

I dag har Café Plenum fem faste ansatte og flere helgevikarer. Sammen har de flere tiår med erfaring fra matlaging, bakst, konditori og service. Det gjenspeiles i kvaliteten og bredden i utvalget deres. Hos Café Plenum får du alt fra fersk bakst som boller og det populære Plenum-brødet, til hjemmelagde supper, sandwicher og kaker.

Råvarene hentes fra lokale aktører, noe Mona har vært opptatt av hele veien. Mel fra Hurum, kaffebønner fra Vøyenenga og syltetøy fra Røyken er bare noen eksempler på gode råvarer med kort reisevei.

Er du fysen på en deilig lunsj, eller trenger bakst til en hyggelig anledning? Eller kanskje du bare vil nyte en god kopp kaffe og slå an en prat? Ta turen innom Mona og resten av gjengen på @plenumslemmestad.


Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?