kystbyen

Fokus På: Asker kulturfestival

Det er bare å glede seg til Asker kulturfestival som foregår fra 3.-10. juni. Dette blir en morsom, fartsfylt og inspirerende uke som bringer mennesker fra alle kulturer og i alle aldre sammen!

Publisert: 16.05.2023

Planleggingen av Asker Kulturfestival er i full sving! Dette er et samarbeid mellom Asker kulturskole, Slemmestad MEK, Slemmestad innbyggertorg, Slemmestad bibliotek og Kystbyen Slemmestad, i tillegg til alle lokale foreninger og aktører.

En av de som gleder seg ekstra mye er Haimi Mahari, hussjef på Slemmestad innbyggertorg. Sammen med dedikerte kollegaer, frivillige og lokale bedrifter har hun stått på i lang tid for å skape en uforglemmelig uke.

–Kulturfestivalen handler om mangfold og inkludering. Vi bringer alle mulige mennesker sammen med et allsidig program, og vi har aktiviteter og underholdning for alle mellom 0-100 år. Vi skal også løfte frem det frivillige arbeidet, og forhåpentligvis til å inspirere flere til å engasjere seg, forteller Haimi.

Festivalen går av stabelen med en forrykende Bakgårdsfest utenfor Slemmestad MEK.

- Vi har invitert mange lokale aktører til å sammen lage en levende og yrende bakgårdsfest. Det er første gang vi inviterer til en slik bakgårdsfest, så vi håper det blir en suksess! sier Linn Silje Jarness Rohdin fra Slemmestad MEK.

Utover uka blir det konserter og quiz, danseworkshop med ulike kulturelle rytmer, og bokprat og kulturtreff for de aldre. Sjakkturnering med store sjakkmestere står også på plakaten, og Mulen skal lede an en humoristisk og nostalgisk vandring i Slemmestads bakgård.

–Slemmestad har mange engasjerte folk og et pulserende kulturliv. Det blir et stadig mer multikulturelt samfunn, og dette synliggjøres og feires på kulturfestivalen, sier Linn Silje.

– Vi henter inne talenter og bistand utenfra, med hovedsakelig spiller vi på lokale egne og hverandres ressurser. Vi skal synliggjøre initiativet og all innsatsen som finnes her, og vi gleder oss veldig, avslutter Haimi.

Programmet for Asker kulturfestival

 3.juni:
Bakgårdsfest i Slemmestad - Gratis kulturfest for hele familien med konserter, forestillinger, lokale talenter, boder på torget og aktiviteter for barna. 
Sted: Slemmestad innbyggertorg & Slemmestad MEK. Tid: 11.00-16.00 –Gratis Entre.

Kristin Asbjørnsen Kvartett - Kristin er en av de mest særpregede og kritikerroste stemmene i norsk musikk, og er alltid en stor opplevelse å høre live.
Sted: Slemmestad MEK. Tid: 20.00 – Entre kr. 0/100/200/300,-

Danseworkshop for voksne: Salsa, bachata, merengue og mer...
Vi lager enkle koreografier med trinn og bevegelser som dere som ønsker kan bruke i pardans på de neste kursene som starter til høsten.
Sted: Slemmestad innbyggertorg. Tid: 15.30-17.30 - Gratis Entre

4.juni
Danseworkshop for de yngste. Dansesonen inviterer til en familieworkshop. Her danser vi til musikk som fenger de yngste, alle kan delta og det er dansegleden som er i fokus. 
Sted: Slemmestad innbyggertorg Tid: 11.00-14.00 - Gratis påmelding

5 juni
Sjakkturnering på Slemmestad Innbyggertorg. 
Alle sjakkinteresserte er hjertelig velkommen til en morsom og underholdende turnering for barn og unge. 

Sted: Slemmestad innbyggertorg. Tid: annonseres senere - Turneringen er gratis for deltagerne. 

6. juni:
Bokprat med Cecilie Enger – Forfatter Cecilie Enger kommer til Slemmestad MEK med sin nye roman, «Ett minutts stillhet.
Sted: Slemmestad MEK. Tid: 19.00 – Gratis Entre.

7.juni:
Kulturtreff for Eldre – Opera Trio - Opplev klassisk sang og musikk på et høyt kunstnerisk nivå. Sted: Slemmestad MEK. Tid:13.00-15.00 – Påmelding: kontakt innbyggertorget.

 8.juni:
Mulens kafé: En vandring i Slemmestad - Slemmestad har forandret seg mye i de siste årene, men hvilke spor står igjen? Bli med på en humoristisk og nostalgisk vandring i Slemmestads bakgård.
Oppmøte: Slemmestad MEK. Tid: 18.00 – Gratis entre.

9.juni:
Herr og Fru Felberg: DJ-aften og kulturquiz - Bli med å feire sommeren med deilig musikk og kulturquiz. DJ duoen Herr og Fru Felberg bestående av Thomas Felberg og Hilde Wahl spiller festmusikk i alle sjangre med humør og dansefot. Herr Felberg starter med en kulturquiz.
Sted: Slemmestad MEK. Tid: 18.00 – Gratis Entre

10.juni:
UNG BLUES – Konserter med lokale ungdomsband og vinneren av Bluesunions Blues Cup 2022, Odin Landbakk band kommer for å avslutte kvelden. Alkoholfritt arrangement.
Sted: Slemmestad MEK. Tid: 15.00 - Gratis Entre.

Ønsker du å holde deg
oppdatert om alt som skjer i
Kystbyen Slemmestad?