kystbyen-slemmestad

Rita Engedalen Band

DATO

15.10.2022

STED

Slemmestad MEK

TID

17:00

BILLETTPRIS

Fra 225,-

Røyken Bluesklubb presenterer:

Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004. Hun har spilt inn hele seks album under eget navn og mottok Spellemannsprisen i 2006.

Rita Engedalen har et internasjonalt publikum og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

Rita har turnert i Europa og USA, i tillegg til norske klubber og kulturhus. Prosjektet Damer i Blues har også vært en viktig del av karrieren.

Musikken: «stilarten er en solid miks av amerikansk blues, gospel, norsk folkemusikk, roots-musikk og hill-country direkte inspirert av musikk fra de amerikanske sørstater. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. Høsten 2022 er hun og bandet ute med nytt album.»

Slemmestad Mek er et viktig stopp på release-turneen i høst.

Rita Engedalen har mottatt mange «høythengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene:

2006 Spellemannspris i klassen for BLUES for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet» 2010 Bluesprisen på Notodden Bluesfestival 2010 Rolf Gammleng prisen 2011 Kongsberg By sin fortjenestemedalje 2012 Buskeruds Fylkeskunstnerpris 2012 Vinner av European Blues Challenger 2016 Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame»

Hun er ytterligere nominert to ganger til for Spellemannsprisen, da for albumene «Chappels and bars» og «The tree still standing».

Dørene åpner kl. 16:30

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?