kystbyen-slemmestad

Når nettene blir lange


DATO

13.12.2023

STED

Slemmestad MEK

TID

19:20

BILLETTPRIS

Fra 50,-

Slemmestad filmklubb presenterer:
Når nettene blir lange, 2000. Regi: Mona Hoel, 1t 42min. 

Opplev Norges første og eneste dogmefilm: Mona Hoels kritikerroste Når nettene blir lange fra 2000. Filmen er en dypt rørende historie som utforsker menneskets indre kamp og famlende søken etter mening, fortalt gjennom ironi og mørk humor.

Hva skjer når storfamilien med mor, far, og fire voksne barn med hver sin familie, i tillegg til svigers fra Polen, skal feire jul på en kald hytte på fjellet? Situasjonen eskalerer når parafinbrenneren er lekk, et av barna har astma, en av døtrene har kjærlighetssorg, far tyr til flasken og mor strever for å opprettholde familiens perfekte fasade.

Filmen fokuserer på de små øyeblikkene som definerer menneskers liv, og Mona Hoel har en egen evne til å skildre komplekse følelser og mellommenneskelige relasjoner. Skuespillerprestasjonene er sterke og autentiske, Svein Scharffenberg fikk Amanda for beste mannlige hovedrolle og Kari Simonsen mottok æresprisen for rollen som moren i filmen. Gørild Mauseth, Bjarte Hjelmeland, Benedikte Lindbeck og Geir Kvarme fyller noen av de resterende rollene.

Den realistiske fremstillingen blir understreket av at filmen nettopp er en dogmefilm. Dogmefilm er et konsept som ble introdusert av Lars von Trier (Idiotene, 1998) og Thomas Vinterberg (Festen, 1998) under Cannesfestivalen i 1995, som en utfordring til å flytte fokuset over på å fortelle den gode historien. Gjennom blant annet bruk av håndholdt kamera, begrensninger av bruk av kunstig lys, og at filmingen må foregå der filmen foregår, uten fremmedgjøring av tid og rom.

Dørene åpnes kl 19.00
Introduksjon kl 19.20
Filmstart kl 19.30

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?


Powered by Plyo / Design by Roi Division / Foto: Kenneth Willassen