kystbyen-slemmestad

Julejazzen // The Sinatra Songbook


DATO

17.12.2022

STED

Oslo

TID

20:00-23:30

PRIS

Fra 200,-

Røyken jazzforum presenterer: 

Julejazzen har for lengst blitt en populær tradisjon. Røyken kammerkor med dirigent Torild Høivang åpner tradisjonstro ballet. 

Deretter inntar The Sinatra Songbook scenen med dress og glimt i øyet. Med vokalist Ingar Kristiansen i front og Torstein Ellingsen bak trommene, er dette et proft event band, en elegant "swing pack”. Ingar Kristiansen, Norges fremste crooner, tar utgangspunkt i musikken til de største mannlige jazzvokalistene på 1950- og 60-tallet og oppdaterer dette klassiske materialet til dagens jazzuttrykk. Gruppen har siden 1999 spilt en rekke konserter på klubber, kulturhus, festivaler og private events rundt i Norge. Det allsidige bandet fortolker den rike amerikanske vokaljazztradisjonen på sin egen måte, og evner å fornye ca. 100 av de udødelige sangene til komponister som Gershwin, Porter, Weill, Mancini, Rogers & Hart. 

Kristiansen har blitt en Sinatra-tolker av rang. Ekstra fint er det at Husby og Kristiansen sin låt og tekst, «Promised Lands», glir så elegant inn i repertoaret. Jeg tror kanskje Sinatra sjøl gjerne ville smakt på den. (…) Det blir servert flott, vakker og tidløs musikk dandert av noen av våre beste menn. Det holder herfra til evigheten det…” (Tor Hammerø, Nettavisen 2020). 

The Sinatra Songbook slapp sin debutplate i 2001, med håndplukkede Sinatra-hits i nye arrangementer og diva Mia Gundersen som gjestevokalist. Siden dette har bandet bl.a. spilt på Oslo jazzfestival, Sildajazz, Balejazz, Dølajazz, Slusejazz og Jølsterjazz, samt gjennomført flere turneer i Norge. I 2003 spilte The Sinatra Songbook to TV-sendte konserter med Kringkastingsorkesteret, på Rockefeller i Oslo og i Nøtterøy kulturhus. I 2004 spilte gruppen med Kristiansand Symfoniorkester. I 2010 spilte bandet på Jazz Jamboree, en av Polens største jazzfestivaler. I 2015 bidro The Sinatra Songbook med flere store konserter ved markeringen av Frank Sinatras 100 års jubileum.

Besetning: Ingar Kristiansen - vokal Eckhard Baur - trompet Håvard Fossum - tenorsax Per Husby - piano Stig Hvalryg - kontrabass Torstein Ellingsen - trommer

Dørene åpner kl. 19:30

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?