kystbyen-slemmestad

DIGEL: Billy Meier, Nothing Personal og Bento Box

                                                                                                                                  Foto: DIGEL

DATO

23.09.2023

STED

Slemmestad MEK

TID

19:00-23:00

BILLETTPRIS

Fra 0,-

DIGEL - Billy Meier, Nothing Personal og Bento Box. Slemmestad MEK åpner dørene til (smelte)DIGEL med ung og sterk jazz!

DIGEL er en unik satsning for Røyken Jazzforum – og et initiativ som vekker bred oppmerksomhet. Det er noe med jazz-sjangeren som, av noen, blir oppfattet som vel voksent og veletablert. DIGEL vil motbevise dette når Billy Meier, Nothing Personal og Bento Box skal fylle scenen i Slemmestad.  

Nothing Personal Et collage-prosjekt med en forkjærlighet for poplåter, frijazz og feltopptak. Spira til Nothing Personal ble sådd da Solveig Wang (Fieh, HeyLove) inviterte Dorothea Økland (Klossmajor, Soft Punch) og Thea Emilie Wang til å dra rett i studio og improvisere. Med inspirasjon hentet fra jazz, hip hop, singer-songwritere, elektroakustisk musikk og pop, ønsket Nothing Personal å blande alt sammen på et så gøyalt vis som mulig og gi det rett ut til publikum.

Bandet ønsker også å utfordre det moderne låtformatet gjennom skakke vrier, ukonvensjonelle former og nye måter å bygge et lydbilde på. De sammenligner sin musikalske prosess med å være i en lab og utforske all slags lyder, låter og effekter. Nothing Personals konserter på jazzfest DIGEL 2023 er en invitasjon inn i deres rare, sultne og forvirrede sinnsstemning.

Line-up: Dorothea Økland, Thea Emilie Wang and Solveig Wang

Billy Meier Da Eduard Albert “Billy” Meier lanserte sine romfartsteorier på 70-tallet, ante han ikke at et jazzband fra Norge skulle lage musikk i hans navn førti år senere. Fra å navngi låtene sine etter skikkelser fra Sveitserens teorier, oppstod konseptet om å skape bandets eget musikkunivers i en fiktiv verden rundt ham.

Billy Meier blander elementer fra jazz, spacerock, hiphop og psykedeliske lydlandskap, bundet sammen med en overordnet ufo-tematikk. Musikken presenterer bandets fiktive univers, romvesener som kommuniserer og ufoer som lander i et virvar av lyd. Det kan høres ut som en tung nøtt å svelge, men faktisk er dette veldig fascinerende. Det er både industrielt og organisk samtidig.

Billy Meier er kjent for sin gjennomførte musikalske og visuelle profil, og sine fargerike konserter med kostymer og rekvisitter på scenen, ikke ulikt det legendariske bandet The Residents.

Våren 2017 gav Billy Meier ut sitt debutalbum “Introducing… Billy meier” på det norske plateselskapet Just for the Records til gode kritikker i inn- og utland. Den britiske The Wire omtaler Billy Meier blant annet som astro-mytologi fra Sun Ra. Vi er ikke uenig i det. Dette blir en unik konsert under jazzfest DIGEL. - La de utenomjordiske komme!

Line-up: Henriette Eilertsen – fløyte, synthesizer, Hans P. Kjorstad – fele, Sander Eriksen Nordahl – gitar, Martin Morland – bass og Ivar Myrset Asheim – trommer, sample pad, sampler

Bento Box Trio Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box! Et akustisk sound kombinert med utradisjonell instrumentering gir rom for improvisering og ikke minst å grave i uutforskede rytmer og melodilinjer, og musikken har hentet impulser fra så vel folkemusikk og klassisk som frijazz. Variert og lekkert, med andre ord! Akkurat som en god lunsj.

Line-up: Benjamín Gísli Einarsson – piano, Tuva Halse – fiolin, Øyvind Leite – trommer

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?


Powered by Plyo / Design by Roi Division / Foto: Kenneth Willassen