kystbyen-slemmestad

Delikatessen


DATO

08.03.2023

STED

Slemmestad MEK

TID

19:20

BILLETTPRIS

Fra 50,-

Slemmestad filmklubb presenterer:

Delikatessen (1991) 1t.39 min. Regi: Caro/Jeunet  

Delikatessen (1991), er et visuelt mesterstykke som blander stumfilmens preg med oppfinnsomme og moderne effekter. Den prisvinnende filmen er en bisarr og surrealistisk svart komedie, og regnes som en klassiker og et av 1990 tallets store høydepunkter uavhengig av genre.

Filmen har et særpreget gulskjær og en absurd atmosfære, der den skildrer beboerne i en parisisk leiegård etter at verden har gått under. I denne post apokalyptiske fremtiden er kjøtt en mangelvare, men den mistenkelig suksessfulle slakteren Clapet klarer likevel å holde disken full av fristende ferskvarer. Når en mistilpasset klovn forsøker å vinne slakterdatterens hjerte og en gjeng «vegetarian freedom fighters» blir hyret for å løse problemet, så ruller denne hysteriske historien i gang!

Som filmskaper har regissør duoen Jeunet og Caro utviklet en særegen visuell stil, med sterk fargebruk, et pussig persongalleri og underfundige teatralske effekter. Filmen mottok en Bafta nominasjon for beste fremmedspråklige film, nominasjoner ved European Film Awards og en rekke Cæsar nominasjoner, blant annet for beste debutfilm.

 Dørene åpnes kl 19.00
Introduksjon kl 19.20
Filmstart kl 19.30

Se hele kalenderen

Ønsker du å holde deg oppdatert om alt som skjer i Kystbyen Slemmestad?