Foredrag: Hjelp, vi fermenterer!
DATO
STED
TID
BILLETTPRIS
Fermentering er en eldgammel metode for å konservere mat ved hjelp av melkesyrebakterier. Denne prosessen gir maten lang holdbarhet og en spennende, god smak. På mange av Norges aller beste gourmetrestauranter serveres, fermenterte råvarer som kimchi, surdeigsbrød, surkål og metoden er på full fart tilbake til kjøkkenet.
Lyst til å vite mer om hvordan fermentering kan gi maten fantastisk smak og lang holdbarhet? Bli med på en smakfull kveld i Mek!
Nå kan du lære mer og prøve å fermentere sammen med vår foredragsholder Anne Elisabeth Scheen. Anne Elisabeth deler sin kunnskap om denne eldgamle konserveringsmetoden før vi sammen prøver oss på tre oppskrifter – vi sørger for råvarene, du tar med egne redskaper. Oppdag hvorfor fermentering er en favoritt blant toppkokker og hvordan du enkelt kan lage dine egne fermenterte godsaker hjemme.
Anne Elisabeth Scheen står bak nettstedet www.plukkogbruk.no, Facebookgruppen Grønn matglede, og har skrevet bøkene Sopp Plukk & Bruk og Sopp på tur, Fermentert mat og er styremedlem i Norges sopp- og nyttevekstforbund.
Dørene åpnes kl 18.30
For mer info om arrangementet, kontakt peter.albers@asker.kommune.no